Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aromatyczne ciasto marchewkowe"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 313
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 504
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 313
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 504
Składniki
Owoce posiekaj i dodaj do mleka sojowego. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut. Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Połącz z wiórkami, namoczonymi bakaliami (wlewając pozostałe mleko), sokiem z cytryny, olejem, orzechami, sezamem, pestkami dyni i łyżką octu. Mąkę przesiej z cynamonem, proszkiem do pieczenia, sodą, szczyptą soli.
Wymieszaj, połącz z resztą. Ciasto piecz 40–50 minut w temperaturze 180 stopni C. Po ostudzeniu udekoruj np. musem z mascarpone (serek zmiksuj z 2 łyżkami mleka i szczyptą stewii) i skórką pomarańczową.
• 70 minut • dla 4 osób • cena ok. 16 złŹródło: Show