Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Aromatyczne śledzie wigilijne"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 42
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 42
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Składniki
Matiasy zalewamy tłustym mlekiem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Osuszamy i każdy filet kroimy na kilka części.
W tym samym czasie mieszamy marynaty. Wkładamy do niej porcje filetów śledziowych. Zalewamy olejem, wkładamy do słoika, szczelnie zamykamy wieczko, i także na kilka godzin odstawiamy do lodówki.
Śledzie wyjmujemy, układamy na półmisku i przed podaniem posypujemy posiekaną cebulką dymką.
Wartość odżywcza jednej porcji 263 kcal Białko 11g/ Tłuszcz 18 g/Węglowodany 12 g
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji 1,30 złŹródło: Rewia