Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Aromatyczne śledzie wigilijne"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
Matiasy zalewamy tłustym mlekiem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Osuszamy i każdy filet kroimy na kilka części.
W tym samym czasie mieszamy marynaty. Wkładamy do niej porcje filetów śledziowych. Zalewamy olejem, wkładamy do słoika, szczelnie zamykamy wieczko, i także na kilka godzin odstawiamy do lodówki.
Śledzie wyjmujemy, układamy na półmisku i przed podaniem posypujemy posiekaną cebulką dymką.
Wartość odżywcza jednej porcji 263 kcal Białko 11g/ Tłuszcz 18 g/Węglowodany 12 g
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji 1,30 złŹródło: Rewia