Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,proste ciasto,które ucieszy nie jedno podniebienie a zajmuje nie wiele czasu.
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 31
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1026
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 338
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 31
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1026
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 338
Składniki
Margarynę topimy i pozostawiamy do wystygnięcia.Jaja i cukier ubijamy na puszystą masę,następnie dodajemy obie mąki,cukier waniliowy i proszek do pieczenia,na koniec wlewamy wystudzoną margarynę.Wszystko powoli mieszamy.
Wymieszaną masę wlewamy do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą,pieczemy 45min w tem 180-200.
Gdy nam Baba wystygnie polewamy ją lukrem.