Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babcine placki jabłkowe"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 64
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 64
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Składniki
Jabłka umyć, obrać, nie rozkrawając na ćwiartki, wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić w krążki o grubości ok. 1-1,5 cm.
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka zmiksować na jednolitą masę z mąką, mlekiem, wodą mineralną, cukrem, proszkiem do pieczenia. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany – jeśli jest za rzadkie, dosypać mąki. Ciasto wymieszać z pianą i płatkami.
Krążki jabłek maczać w cieście, smażyć na złoto w głębokim tłuszczu (musi być dobrze rozgrzany).
Gorące krążki osączyć na ręczniku papierowym, obficie oprószyć mielonym cynamonem.
ok. 20 minutŹródło: Twoje Imperium