Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste babeczki, delikatnie oprószone cukrem pudrem niczym pierwszym śniegiem, które kuszą swoją prostotą i domowym smakiem.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 194
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 312
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 194
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 312
Składniki
1. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. 2. W osobnej misce ubij jajka, dodaj mleko i olej, mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji. 3. Połącz mokre składniki z suchymi, mieszając delikatnie, aby uzyskać gładkie ciasto (nie mieszaj zbyt długo). 4. Przygotuj formę na babeczki i wyłóż ją papilotkami. Do każdej papilotki wlej ciasto, wypełniając je do 2/3 wysokości. 5. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20-25 minut, aż babeczki będą złote, a patyczek wbity w środek wyjdzie suchy. 6. Wyjmij z piekarnika, ostudź i opcjonalnie udekoruj. Smacznego!