Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 190
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 929
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 190
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 929
Składniki
Zagnieść kruche ciasto z podanych składników. Schłodzić w lodówce minimum 0,5 godziny.
Po tym czasie wypełniać foremki i opiekać w nagrzanym piekarniku 180 stopni C przez 25 minut. Schłodzić.
Plastry ananasa przekroić na pół, cukier rozgrzać w rondelku aż nabierze złotego koloru.
Plasterki ananasa wkładać do karmelu, potrzymać chwilę, aby całe ananasy nasiąknęły karmelem i wyjąć do osuszenia i ostygnięcia.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem, ananasa ułożyć w babeczkach, dekorować śmietaną i pistacjami.