Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne :)
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 694
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 108
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 274
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 355
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1119
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 694
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 108
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 274
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 355
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1119
Składniki
Zagnieść kruche ciasto z podanych składników. Schłodzić w lodówce minimum 0,5 godziny.
Po tym czasie wypełniać foremki i opiekać w nagrzanym piekarniku 180 stopni C przez 25 minut. Schłodzić.
Plastry ananasa przekroić na pół, cukier rozgrzać w rondelku aż nabierze złotego koloru.
Plasterki ananasa wkładać do karmelu, potrzymać chwilę, aby całe ananasy nasiąknęły karmelem i wyjąć do osuszenia i ostygnięcia.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem, ananasa ułożyć w babeczkach, dekorować śmietaną i pistacjami.