Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis prosty, klasyczny i przepyszny!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8048
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 367
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3599
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8048
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 367
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3599
Składniki
Porcja na ok. 15 babeczek Wszystkie suche składniki wsypać do miski i dokładnie wymieszać. W osobnej misce łączmy wszystkie mokre składniki, a następnie wlewamy je do suchych. Wszystkie składniki mieszamy kilka razy niedbale łyżką - im masa bardziej grudkowata tym babeczki będą bardziej puszyste :)
Powstałą masę nakładamy do papierowych papilotek do 2/3 ich wysokości. Wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy 20 minut.
Bitą śmietanę ubijamy, na koniec dodajemy cukier puder i delikatnie mieszamy. Śmietankę wkładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy babeczki. Zwieńczamy je serduszkiem. Ja swoje wycinałam i ozdabiałam sama, ale możecie kupić też gotowe :)