Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Waniliowe babeczki bez jajek i z mlekiem bez laktozy. Pyszne i proste. Świetnie smakują z truskawkowym lukrem! Z podanych proporcji wyszło 16 sztuk.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4386
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11918
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6791
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4386
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11918
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6791
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Składniki
Do miski wsyp wszystkie suche składniki i wymieszaj rózgą kuchenną. Następnie dodaj mleko, olej i aromat waniliowy. Dokładnie połącz składniki.
Do foremek/papilotek na babeczki nałóż masę. Około 2 łyżki na jedną papilotkę. Z podanych proporcji wyszło 16 sztuk. Wstaw blachę z surowymi babeczkami do nagrzanego piekarnika w termoobiegu do 180°C na około 20 minut. U mnie upiekły się w 18 minut. Warto sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest gotowe (suchy patyczek po przekłuciu). Odstaw babeczki do wystygnięcia. W miseczce trzeba rozcieńczyć wodą nasz mus truskawkowy i stopniowo dodawać cukier puder mieszkając rózgą. Dodaj tyle pudru by powstał gęsty lukier.
Smacznego! Życzy M-Mama