Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Waniliowe babeczki bez jajek i z mlekiem bez laktozy. Pyszne i proste. Świetnie smakują z truskawkowym lukrem! Z podanych proporcji wyszło 16 sztuk.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 931
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4558
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1185
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 931
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4558
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1185
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Składniki
Do miski wsyp wszystkie suche składniki i wymieszaj rózgą kuchenną. Następnie dodaj mleko, olej i aromat waniliowy. Dokładnie połącz składniki.
Do foremek/papilotek na babeczki nałóż masę. Około 2 łyżki na jedną papilotkę. Z podanych proporcji wyszło 16 sztuk. Wstaw blachę z surowymi babeczkami do nagrzanego piekarnika w termoobiegu do 180°C na około 20 minut. U mnie upiekły się w 18 minut. Warto sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest gotowe (suchy patyczek po przekłuciu). Odstaw babeczki do wystygnięcia. W miseczce trzeba rozcieńczyć wodą nasz mus truskawkowy i stopniowo dodawać cukier puder mieszkając rózgą. Dodaj tyle pudru by powstał gęsty lukier.
Smacznego! Życzy M-Mama