Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Waniliowe babeczki bez jajek i z mlekiem bez laktozy. Pyszne i proste. Świetnie smakują z truskawkowym lukrem! Z podanych proporcji wyszło 16 sztuk.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 66
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 41
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 66
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 41
Składniki
Do miski wsyp wszystkie suche składniki i wymieszaj rózgą kuchenną. Następnie dodaj mleko, olej i aromat waniliowy. Dokładnie połącz składniki.
Do foremek/papilotek na babeczki nałóż masę. Około 2 łyżki na jedną papilotkę. Z podanych proporcji wyszło 16 sztuk. Wstaw blachę z surowymi babeczkami do nagrzanego piekarnika w termoobiegu do 180°C na około 20 minut. U mnie upiekły się w 18 minut. Warto sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest gotowe (suchy patyczek po przekłuciu). Odstaw babeczki do wystygnięcia. W miseczce trzeba rozcieńczyć wodą nasz mus truskawkowy i stopniowo dodawać cukier puder mieszkając rózgą. Dodaj tyle pudru by powstał gęsty lukier.
Smacznego! Życzy M-Mama