Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
German turtle cupcake to babeczki nadziane kokosem i udekorowane serowo kakaowym frostingiem.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1334
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 249
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1334
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 249
Składniki
Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia i kakao umieść w misce. W rondlu rozpuść czekoladę i masło. Następnie do ciepłej masy dodaj mleko i jajko. Delikatnie wymieszaj. Połącz suche składniki z mokrymi i miksuj na wolnych obrotach do połączenia składników na gładką masę. Przełóż ciasto do formy na babeczki wyłożonej papilotkami i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 20-25 min. Przygotuj kokosowe nadzienie. Rozpuść w rondlu czekoladę ze śmietanką. Dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj. Odstaw do wystygnięcia. Przygotuj serowo kakaowy frosting. Dodaj wszystkie skadniki do wysokiego naczynia i ubij. Kokosowe nadzienie wykładamy na środek czekoladowych cupcake’ów. Następnie kakaowo serowy frosting nakładamy do rękawu cukierniczego i dekorujemy babeczki. Wierzch posypujemy startą czekoladą.