Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki jogurtowe ze śliwkami. Szybkie i łatwe w przygotowaniu.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3885
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414974
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2429
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3885
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414974
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2429
Składniki
Masło (ewent. margarynę, ale lepsze jest masło) rozpuścić w rondelku i odstawić do ostygnięcia.
Do szklanki wsypać budyń (smak wedle uznania, moje babeczki są z waniliowym). Uzupełnić szklankę do pełna mąką. Przesypać do miski, dodać proszek do pieczenia.
W osobnym naczyniu jajka ubić z cukrem, cukrem wanilinowym oraz jogurtem. Mokre składniki połączyć z suchymi. Na końcu wlać roztopione masło (przestudzone) i wszystko dokładnie wymieszać.
Ciasto rozlać równomiernie do 12 papilotek ułożonych w foremkach na babeczki. Na wierzch układać połówki śliwek (po 2 połówki na babeczkę)
Piec w temperaturze 180'C ok. 25 minut.