Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki jogurtowe ze śliwkami. Szybkie i łatwe w przygotowaniu.
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 69
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 34
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marc...
Odsłon: 140
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 650
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 62
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 69
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 34
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marc...
Odsłon: 140
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 650
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 62
Składniki
Masło (ewent. margarynę, ale lepsze jest masło) rozpuścić w rondelku i odstawić do ostygnięcia.
Do szklanki wsypać budyń (smak wedle uznania, moje babeczki są z waniliowym). Uzupełnić szklankę do pełna mąką. Przesypać do miski, dodać proszek do pieczenia.
W osobnym naczyniu jajka ubić z cukrem, cukrem wanilinowym oraz jogurtem. Mokre składniki połączyć z suchymi. Na końcu wlać roztopione masło (przestudzone) i wszystko dokładnie wymieszać.
Ciasto rozlać równomiernie do 12 papilotek ułożonych w foremkach na babeczki. Na wierzch układać połówki śliwek (po 2 połówki na babeczkę)
Piec w temperaturze 180'C ok. 25 minut.