Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, słodkie, ekspresowe, małe co nieco. dla wielbicieli kajmaku i nie tylko
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2985
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 129
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2985
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 129
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Mąkę należy przesiać razem z proszkiem do pieczenia i sodą. W drugiej misce utrzeć masło, cukier, cukier waniliowy i sól do uzyskania puszystej masy. Następnie powoli dodać masę kajmakową i miksować przez ok. minutę. Dodać powoli jajka i olej. Nastepnie dodawać suche składniki naprzemiennie z maślanką, do momentu połączenia. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i przełożyć do każdej ciasto. Piec w temp. 180 C przez 15-20 min, do złotego koloru babeczek. Krem: Miękkie masło miksować przez ok. 2-3 min. do uzyskania lekkiej, puszystej masy. Powoli po jednej łyżce dodawać masę kajmakową, następnie sól. (Im więcej masy kajmakowej dodamy, tym krem będzie słodszy i gęstszy). Krem nakładamy na całkowicie ostudzone babeczki za pomocą rękawa cukierniczego.
Babeczki przechowywac w lodówce.
Smacznego :-)