Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, słodkie, ekspresowe, małe co nieco. dla wielbicieli kajmaku i nie tylko
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 326
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 321
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 159
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 99
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 326
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 321
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 159
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 99
Składniki
Mąkę należy przesiać razem z proszkiem do pieczenia i sodą. W drugiej misce utrzeć masło, cukier, cukier waniliowy i sól do uzyskania puszystej masy. Następnie powoli dodać masę kajmakową i miksować przez ok. minutę. Dodać powoli jajka i olej. Nastepnie dodawać suche składniki naprzemiennie z maślanką, do momentu połączenia. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i przełożyć do każdej ciasto. Piec w temp. 180 C przez 15-20 min, do złotego koloru babeczek. Krem: Miękkie masło miksować przez ok. 2-3 min. do uzyskania lekkiej, puszystej masy. Powoli po jednej łyżce dodawać masę kajmakową, następnie sól. (Im więcej masy kajmakowej dodamy, tym krem będzie słodszy i gęstszy). Krem nakładamy na całkowicie ostudzone babeczki za pomocą rękawa cukierniczego.
Babeczki przechowywac w lodówce.
Smacznego :-)