Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, słodkie, ekspresowe, małe co nieco. dla wielbicieli kajmaku i nie tylko
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54196
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 535
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5526
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54196
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 535
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5526
 
         
         
                Składniki
Mąkę należy przesiać razem z proszkiem do pieczenia i sodą. W drugiej misce utrzeć masło, cukier, cukier waniliowy i sól do uzyskania puszystej masy. Następnie powoli dodać masę kajmakową i miksować przez ok. minutę. Dodać powoli jajka i olej. Nastepnie dodawać suche składniki naprzemiennie z maślanką, do momentu połączenia. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i przełożyć do każdej ciasto. Piec w temp. 180 C przez 15-20 min, do złotego koloru babeczek. Krem: Miękkie masło miksować przez ok. 2-3 min. do uzyskania lekkiej, puszystej masy. Powoli po jednej łyżce dodawać masę kajmakową, następnie sól. (Im więcej masy kajmakowej dodamy, tym krem będzie słodszy i gęstszy). Krem nakładamy na całkowicie ostudzone babeczki za pomocą rękawa cukierniczego.
Babeczki przechowywac w lodówce.
Smacznego :-)