Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne. Z przepisy wychodzi 18-20 babeczek.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 50
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 146
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2825
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4197
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 50
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 146
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2825
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4197
Składniki
Jajka roztrzepać z olejem i mlekiem. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier, sól i kakao dobrze wymieszać i połączyć z płynnymi składnikami (łyżką, nie potrzeba miksera). Gotowe ciasto przełożyć do formy na muffinki do 3/4 jej wysokości. Pieczemy ok 13-15 min w 180 stopniach, do tzw. suchego patyczka. Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Po upieczeniu wierzch każdej babeczki oblać polewą czekoladową i dowolnie udekorować.
Smacznego!