Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te babeczki, wytworzą uśmiech u każdego dziecka- spróbuj i cofnij się do dzieciństwa...
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 842
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 129
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9250
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 842
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 129
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9250
Składniki
Sposób przygotowania: Nagrzać piekarnik do 190*C. ( Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową ). Formę do 15-20 babeczek wyłożyć papilotkami. Masło utrzeć na puch. Potem dodać cukier oraz cukier waniliowy i razem utrzeć na gładki krem. Następnie pojedynczo dodawać jajka i nadal ucierać. Na końcu dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz mleko i wszystko dokładnie wymieszać. Napełnić ciastem foremki do 2/3 wysokości. Wstawić babeczki do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15-25 minut. Następnie ostudzić. NA WIERZCH: Ubić białko na pół sztywno. Ciągle ubijając, dodawać cukru pudru, aż powstanie gęsta masa. Wierzch ciastek pokryć polewą ( białkiem i cukrem pudrem) i udekorować posypką Kinder.