Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te babeczki, wytworzą uśmiech u każdego dziecka- spróbuj i cofnij się do dzieciństwa...
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 401
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 421
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 9952
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2171
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9749
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6385
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 401
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 421
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 9952
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2171
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9749
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6385
Składniki
Sposób przygotowania: Nagrzać piekarnik do 190*C. ( Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową ). Formę do 15-20 babeczek wyłożyć papilotkami. Masło utrzeć na puch. Potem dodać cukier oraz cukier waniliowy i razem utrzeć na gładki krem. Następnie pojedynczo dodawać jajka i nadal ucierać. Na końcu dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz mleko i wszystko dokładnie wymieszać. Napełnić ciastem foremki do 2/3 wysokości. Wstawić babeczki do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15-25 minut. Następnie ostudzić. NA WIERZCH: Ubić białko na pół sztywno. Ciągle ubijając, dodawać cukru pudru, aż powstanie gęsta masa. Wierzch ciastek pokryć polewą ( białkiem i cukrem pudrem) i udekorować posypką Kinder.