Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babciny przepis na babeczki... ...szybkie w przygotowaniu,smaczne...
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Wykonanie:Mąkę,cukier puder,masło i sparzone migdały wyrabiać na stolnicy przez pół godziny,następnie wylepić ciastem wysmarowane foremki do babeczek i nałożyć do środka UWAGA- suchego grochu,aby ciasto w czasie pieczenia nie popękało,piec 20 minut.Gdy babeczki się zarumienią,wyjąć z piekarnika ,wysypać groch a foremki ustawić do góry dnem i uderzać trzonkiem noża aby ciasto odstało.Do środka babeczek włożyć maliny(lub inne owoce)przesypane cukrem pudrem i polać likierem.