Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babciny przepis na babeczki... ...szybkie w przygotowaniu,smaczne...
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 977
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 112
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2165
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4179
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 977
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 112
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2165
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4179
Składniki
Wykonanie:Mąkę,cukier puder,masło i sparzone migdały wyrabiać na stolnicy przez pół godziny,następnie wylepić ciastem wysmarowane foremki do babeczek i nałożyć do środka UWAGA- suchego grochu,aby ciasto w czasie pieczenia nie popękało,piec 20 minut.Gdy babeczki się zarumienią,wyjąć z piekarnika ,wysypać groch a foremki ustawić do góry dnem i uderzać trzonkiem noża aby ciasto odstało.Do środka babeczek włożyć maliny(lub inne owoce)przesypane cukrem pudrem i polać likierem.