Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babciny przepis na babeczki... ...szybkie w przygotowaniu,smaczne...
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 738
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 32
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 738
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 32
Składniki
Wykonanie:Mąkę,cukier puder,masło i sparzone migdały wyrabiać na stolnicy przez pół godziny,następnie wylepić ciastem wysmarowane foremki do babeczek i nałożyć do środka UWAGA- suchego grochu,aby ciasto w czasie pieczenia nie popękało,piec 20 minut.Gdy babeczki się zarumienią,wyjąć z piekarnika ,wysypać groch a foremki ustawić do góry dnem i uderzać trzonkiem noża aby ciasto odstało.Do środka babeczek włożyć maliny(lub inne owoce)przesypane cukrem pudrem i polać likierem.