Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 792
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2821
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 792
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2821
Składniki
Babeczki: Szpinak zmiksować z olejem w blenderze kielichowym lub blenderem ręcznym na gładką "papkę"
W misce ubić jajka z cukrem i cukrem wanilinowym do uzyskania jasnej, puszystej masy. Dodać papkę szpinakową i skórkę z cytryny, krótko zmiksować. Do masy jajeczno-szpinakowej dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko wymieszać szpatułką, tylko do połączenia się składników. Ciastem wypełnić formy do muffinek, do pełna.
Piec w temp. 170 stopni ok. 25 min. lub do tzw. suchego patyczka, wyjąć, wystudzić na kratce.
Po wystudzeniu z babeczek obciąć wierzch, który należy pokruszyć i zostawić do udekorowania babeczek
Krem: Czekoladę ze śmietanką rozpuścic w kąpieli wodnej, przestudzić (nadal ma pozostac płynna). Twaróg utrzeć kilka minut, dodać przestudzoną czekoladę ze śmietanką, krótko zmiksować. Można kilka minut schłodzić w lodówce. Na babeczki wyłozyć krem, posypać okruszkami ciasta.
Wierzch babeczek ozdobić borówkami, malinami, granatem lub tak jak u mnie grzybkami ciasteczkowymi. Smacznego :-)