Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-02-2016
Pyszne deikatne nie za slodkie.Idealne do popoludniowej kawy.
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4910
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20866
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4910
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20866
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 180 C.
Oddzielamy bialka od zoltek. Mieszamy make, proszek do pieczenia, sode i cynamon. Cukier mieszamy z cukrem waniliowym. Marchewki obieramy i scieramy na drobnych oczkach.
Ubijamy bialka Na sztywna piane.Dodajemy cukier i ucieramy az sie rozpusci.Nastepnie dodajemy zoltka. Po ubiciu dodajemy na przemian make i olej. Po utarciu wszystkich skladnikow odkladamy mikser i recznie mieszajac dodajemy marchewke.
Przygotowujemy 24 papierowe pojemniczki na babeczki.Do kazdego wlewamy po duzej lyzce masy. Tak przygotowane babeczki pieczemy ok 22min w temperaturze 180 C. Po uplywie 22min najlepiej jest wyciagnac jedna babeczke i przekroic ja na pol zeby sprawdzic czy jest juz gotowa.Babeczki musza byc wilgotne i sprężyste wtedy smakuja najlepiej.Nie ma nic gorszego nic babeczki wysuszone na wior :/
MASA : Do misy wlewamy schlodzona smietanke.Ubijamy ja na sztywno.Nie za dlugo bo zrobi sie z niej maslo.Do ubitej smietanki dodajemy serek mascarpone. Rozkruszamy 6 michalkow.Najlepiej zostawic je w temperaturze pokojowej beda wtedy miekkie i latwo sie utra.Tak przygotowane cukierki dodajemy do masy. Przygotowana mase rozdzielamy na 2 czesci.Do jednej dodajemy kakao i czekolade.
Upieczone babeczki schladzamy,a nastepnie ozdabiamy masa ze szprycy. 2 pozostale michalki kroimy na plastry. Gotowe babeczki ozdabiamy czekoladowymi dodatkami. SMACZNEGO :)