Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki migdałowe z brzoskwinią"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1304
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 121
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 53
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1304
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 121
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 53
Składniki
Wyjmij z syropu brzoskwinie, pokrój w paski i osusz ręcznikiem papierowym. Ubij białka na sztywną pianę. Dodaj migdały, cukier puder, mąkę i rozpuszczone masło. Delikatnie mieszaj, aż dokładnie się połączą.
Przełóż ciasto do papierowych papilotek lub wyłożonych papierem do pieczenia foremek (powinno wyjść 12 babeczek). Na wierzchu ułóż owoce.
Piecz babeczki 25-30 minut w temp. 200 st. C, aż będą złociste i wyrośnięte. Wyjmuj z papilotek po 5 minutach.Źródło: Olivia