Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki migdałowe z brzoskwinią"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6353
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6353
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Wyjmij z syropu brzoskwinie, pokrój w paski i osusz ręcznikiem papierowym. Ubij białka na sztywną pianę. Dodaj migdały, cukier puder, mąkę i rozpuszczone masło. Delikatnie mieszaj, aż dokładnie się połączą.
Przełóż ciasto do papierowych papilotek lub wyłożonych papierem do pieczenia foremek (powinno wyjść 12 babeczek). Na wierzchu ułóż owoce.
Piecz babeczki 25-30 minut w temp. 200 st. C, aż będą złociste i wyrośnięte. Wyjmuj z papilotek po 5 minutach.Źródło: Olivia