Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 442
Dodano: 04.03.2008
Odsłon: 4922
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Wstawić wodę na ryż, zagotować i osolić. Zdjąć folię z parówek i pokroić je w kostkę. Na patelni z małą ilością masła lub oleju podsmażyć pokrojone parówki. Kiedy woda się zagotuje, włożyć do niej ryż. Podsmażone parówki zdjąć z patelni i do tej samej patelni wbić 1 lub 2 jajka. Jajka smażyć aż się dobrze zetną i wymieszać je aż będę miały konsystensję okruchów. Ugotowany ryż wyjąć z wody, odsączyć i włożyć na patelnię do jajka. Wymieszać dokładnie, ewentualnie dodać jeszcze odrobinę masła, dołożyć parówki oraz przyprawy, podsmażyć chwilkę. I gotowe! :) Życzę smacznego...
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

agulam22 29 kwietnia 2008Zgłoś do usunięcia
musze powiedzie ze fajny przepislubiue robic cos z niczego sprobuje i podziele sie wrazeniami
8 Kto głosował? | Odpowiedz