Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu babeczki migdałowe z jabłkiem idealne na deser, można je zabrać do pracy, szkoły, piknik lub w podróż.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4150
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 57
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4150
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 57
Składniki
W jednej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól oraz migdały .
Jajka roztrzep trzepaczką, dodaj mleko i olej, wymieszaj.
Mokre składniki dodaj do suchych i wymieszaj, dodaj obrane i pokrojone w kostkę jabłko. Gotowym ciastem napełniaj papilotki na muffinki do 3/4 wysokości .
Babeczki piec około 20-25 minut w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka.