Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu babeczki migdałowe z jabłkiem idealne na deser, można je zabrać do pracy, szkoły, piknik lub w podróż.
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17398
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1081
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6246
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 581
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17398
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1081
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6246
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 581
Składniki
W jednej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól oraz migdały .
Jajka roztrzep trzepaczką, dodaj mleko i olej, wymieszaj.
Mokre składniki dodaj do suchych i wymieszaj, dodaj obrane i pokrojone w kostkę jabłko. Gotowym ciastem napełniaj papilotki na muffinki do 3/4 wysokości .
Babeczki piec około 20-25 minut w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka.