Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kultowe ciastka kakaowe z mlecznym kremem w środku zna chyba każdy z nas. Wypróbuj nasz przepis na przepyszne babeczki Oreo. Ich przygotowanie jest łatwe, a smak z pewnością zachwyci każdego miłośnika tej popularnej, słodkiej przekąski.
Foremka na 12 babeczek
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2160
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 128
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 224
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2160
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 128
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 224
Składniki
Przygotuj formę na babeczki. Wyłóż ją papilotkami. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i odstaw do wystygnięcia. Na spód papilotek ułóż po jednym ciastku Oreo. W dużej misce umieść twaróg, śmietankę, cukier i jajka. Pamiętaj, by te składniki były w temperaturze pokojowej. Zmiksuj wszystko do uzyskania jednolitej masy.
Nieustannie miksując, dodawaj wystudzoną czekoladę. Gdy wszystkie składniki się połączą, dodaj przesianą wcześniej przez sitko mąkę i kakao. Ponownie wszystko zmiksuj na gładką masę. Piekarnik rozgrzej do 165 stopni Celsjusza. Przygotowane papilotki z ciastkami wypełnij masą serową, aż do krawędzi. Zagotuj czajnik wody. Włóż formę na babeczki do większej blachy. Zalej ją do połowy wrzątkiem i włóż do piekarnika. Piecz babeczki przez 25-30 minut, aż masa się zetnie, a wierzch będzie sprężysty.
Babeczki wyjmij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia. W tym czasie przygotuj polewę. W tym celu w garnuszku z grubym dnem umieść śmietankę i podgrzej ją niemalże do wrzenia. Zdejmij rondelek z ognia i dodaj połamaną na drobne kawałki czekoladę. Wymieszaj wszystko, aż czekolada się rozpuści. Na schłodzone babeczki wylewaj po łyżce czekolady. Ciasteczka włóż do lodówki, aż czekolada stężeje.