Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na babeczki. Tym razem twarogowe z gruszką, polane czekoladą i posypane orzeszkami. Wyszły smaczne, są miękkie, nawet na drugi dzień. Jeśli chcecie spróbować, to zapraszam po przepis :) Z podanych składników, wyszło mi 16 babeczek.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 262
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1340
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4206
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1237
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 262
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1340
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4206
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1237
Składniki
Gruszkę obrać i pokroić w małą kostkę. Twaróg zblendować. Dodać cukier i jajka. Zmiksować. Dodać obie mąki z proszkiem do pieczenia, olej i mleko. Ponownie zmiksować do połączenia składników. Gotowe ciasto przełożyć do foremek na muffinki, wyłożonych papilotkami. Na wierzchu każdej babeczki ułożyć kilka kawałków gruszki. Lekko docisnąć. Gotowe babeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 35-40 minut. Do suchego patyczka.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dodając mleko. Orzechy posiekać nożem, lub rozbić tłuczkiem przez ściereczkę. Wystudzone babeczki udekorować polewą czekoladową i posypać rozdrobnionymi orzeszkami.