Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki twarogowe z gruszką

Babeczki twarogowe z gruszką

Autor:

Przepisów i artykułów: 167 Ocena: 1635

Dodano:

Odsłon: 276

Zapraszam na babeczki. Tym razem twarogowe z gruszką, polane czekoladą i posypane orzeszkami. Wyszły smaczne, są miękkie, nawet na drugi dzień. Jeśli chcecie spróbować, to zapraszam po przepis :) Z podanych składników, wyszło mi 16 babeczek.

Składniki

  • 250 g twarogu
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki oleju
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1 gruszka
  • Dodatkowo:
  • 1/2 tabliczki czekolady deserowej
  • 2-3 łyżki mleka
  • garść orzechów ziemnych
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Babeczki twarogowe z gruszką

Przygotowanie

  1. Gruszkę obrać i pokroić w małą kostkę.

    Twaróg zblendować. Dodać cukier i jajka.
    Zmiksować. Dodać obie mąki z proszkiem do pieczenia, olej i mleko.
    Ponownie zmiksować do połączenia składników.
    Gotowe ciasto przełożyć do foremek na muffinki, wyłożonych papilotkami. Na wierzchu każdej babeczki ułożyć kilka kawałków gruszki. Lekko docisnąć.
    Gotowe babeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 35-40 minut.
    Do suchego patyczka.

  2. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dodając mleko.
    Orzechy posiekać nożem, lub rozbić tłuczkiem przez ściereczkę.

    Wystudzone babeczki udekorować polewą czekoladową i posypać rozdrobnionymi orzeszkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń