Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na babeczki. Tym razem twarogowe z gruszką, polane czekoladą i posypane orzeszkami. Wyszły smaczne, są miękkie, nawet na drugi dzień. Jeśli chcecie spróbować, to zapraszam po przepis :) Z podanych składników, wyszło mi 16 babeczek.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3849
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1331
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3849
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1331
Składniki
Gruszkę obrać i pokroić w małą kostkę. Twaróg zblendować. Dodać cukier i jajka. Zmiksować. Dodać obie mąki z proszkiem do pieczenia, olej i mleko. Ponownie zmiksować do połączenia składników. Gotowe ciasto przełożyć do foremek na muffinki, wyłożonych papilotkami. Na wierzchu każdej babeczki ułożyć kilka kawałków gruszki. Lekko docisnąć. Gotowe babeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 35-40 minut. Do suchego patyczka.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dodając mleko. Orzechy posiekać nożem, lub rozbić tłuczkiem przez ściereczkę. Wystudzone babeczki udekorować polewą czekoladową i posypać rozdrobnionymi orzeszkami.