Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki z bezą"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Zmiksuj mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao, pokrojone w kostkę masło i jajko. Przełóż na blat, zagnieć i uformuj kulkę. Foremki o średnicy 9 cm wyłóż ciastem. Wstaw je na pół godziny do lodówki.
Czekoladę, śmietanę, masło, cukier, żółtka i orzechy włóż do rondelka, podgrzej. Wlej do foremek wyklejonych ciastem. Białka ubij z cukrem, wyłóż na wierzch. Babeczki piecz 30 minut w temp. 180°C.
Czas: około 2 godziny.Źródło: Dobry Tydzień