Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam chrust i zostały 4 białka... żeby nic się nie zmarnowało, upiekłam babeczki :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4448
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12065
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6858
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5629
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4448
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12065
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6858
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5629
Składniki
Mąki przesiewamy i mieszamy. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier - miksujemy, mąki - miksujemy, mak - miksujemy. Na koniec dodajemy kandyzowane owoce, i mieszamy. Foremkę do mufinek delikatnie natłuszczamy, lub wkładamy papilotki. Łyżką nakładamy masę. Babeczki pieczemy ok 20 minut w temperaturze 180 stopni. Śmietanę ubijamy na puszystą, następnie dodajemy puder i miksujemy. Na babeczki nakładamy bitą śmietanę, i ozdabiamy czekoladą.