Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam chrust i zostały 4 białka... żeby nic się nie zmarnowało, upiekłam babeczki :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34160
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34160
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Mąki przesiewamy i mieszamy. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier - miksujemy, mąki - miksujemy, mak - miksujemy. Na koniec dodajemy kandyzowane owoce, i mieszamy. Foremkę do mufinek delikatnie natłuszczamy, lub wkładamy papilotki. Łyżką nakładamy masę. Babeczki pieczemy ok 20 minut w temperaturze 180 stopni. Śmietanę ubijamy na puszystą, następnie dodajemy puder i miksujemy. Na babeczki nakładamy bitą śmietanę, i ozdabiamy czekoladą.