Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki z białek, z makiem i kandyzowanymi owocami

Babeczki z białek, z makiem i kandyzowanymi owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1741

Dodano:

Odsłon: 1094

Zrobiłam chrust i zostały 4 białka... żeby nic się nie zmarnowało, upiekłam babeczki :)

Składniki

  • 4 białka, 1/2 szklanki cukru pudru,
  • 1/4 szklanki mąki pszennej, 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej,
  • 2 łyżki maku, 100g mieszanki kandyzowanych owoców,
  • dodatkowo: 300ml śmietany 30%,
  • 2 łyżki pudru, czekoladowe dekoracje
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babeczki z białek, z makiem i kandyzowanymi owocami

Przygotowanie

  1. Mąki przesiewamy i mieszamy.
    Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę,
    następnie dodajemy cukier - miksujemy,
    mąki - miksujemy,
    mak - miksujemy.
    Na koniec dodajemy kandyzowane owoce, i mieszamy.

    Foremkę do mufinek delikatnie natłuszczamy, lub wkładamy papilotki.
    Łyżką nakładamy masę.
    Babeczki pieczemy ok 20 minut w temperaturze 180 stopni.

    Śmietanę ubijamy na puszystą, następnie dodajemy puder i miksujemy.

    Na babeczki nakładamy bitą śmietanę, i ozdabiamy czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń