Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam chrust i zostały 4 białka... żeby nic się nie zmarnowało, upiekłam babeczki :)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 791
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425146
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10729
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 791
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425146
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10729
Składniki
Mąki przesiewamy i mieszamy. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier - miksujemy, mąki - miksujemy, mak - miksujemy. Na koniec dodajemy kandyzowane owoce, i mieszamy. Foremkę do mufinek delikatnie natłuszczamy, lub wkładamy papilotki. Łyżką nakładamy masę. Babeczki pieczemy ok 20 minut w temperaturze 180 stopni. Śmietanę ubijamy na puszystą, następnie dodajemy puder i miksujemy. Na babeczki nakładamy bitą śmietanę, i ozdabiamy czekoladą.