Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki deser, który wykonałam na Dzień Mamy.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8536
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10208
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4643
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 703
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8536
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10208
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4643
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 703
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem pudrem. W miseczce miksujemy miękkie masło ( temp. pokojowa ) razem z mlekiem, jajkami oraz ekstraktem waniliowym. Następnie dodajemy stopniowo przesiane suche składniki i łączymy do uzyskania jednolitej masy. Formę na muffinki smarujemy masłem i napełniamy do ¾ wysokości. Piekarnik nagrzewamy do temp. 170 C i wkładamy babeczki na ok. 20-25 min, pieczemy do uzyskania złotego koloru. Śmietanę ubijamy razem ze szczyptą soli na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder oraz ekstrakt waniliowy. Truskawki kroimy na ćwiartki. Muffinki po ostudzeniu przekrajamy na ¾ wysokości, napełniamy kremem i truskawkami. Przykrywamy górą częścią babeczki i posypujemy lekko cukrem pudrem. Smacznego.