Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki deser, który wykonałam na Dzień Mamy.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1831
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8396
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 776
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253845
Polecam.
Odsłon: 1491
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1831
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8396
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 776
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253845
Polecam.
Odsłon: 1491
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem pudrem. W miseczce miksujemy miękkie masło ( temp. pokojowa ) razem z mlekiem, jajkami oraz ekstraktem waniliowym. Następnie dodajemy stopniowo przesiane suche składniki i łączymy do uzyskania jednolitej masy. Formę na muffinki smarujemy masłem i napełniamy do ¾ wysokości. Piekarnik nagrzewamy do temp. 170 C i wkładamy babeczki na ok. 20-25 min, pieczemy do uzyskania złotego koloru. Śmietanę ubijamy razem ze szczyptą soli na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder oraz ekstrakt waniliowy. Truskawki kroimy na ćwiartki. Muffinki po ostudzeniu przekrajamy na ¾ wysokości, napełniamy kremem i truskawkami. Przykrywamy górą częścią babeczki i posypujemy lekko cukrem pudrem. Smacznego.