Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki deser, który wykonałam na Dzień Mamy.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 632
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 396
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15091
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1826
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 632
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 396
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15091
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1826
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem pudrem. W miseczce miksujemy miękkie masło ( temp. pokojowa ) razem z mlekiem, jajkami oraz ekstraktem waniliowym. Następnie dodajemy stopniowo przesiane suche składniki i łączymy do uzyskania jednolitej masy. Formę na muffinki smarujemy masłem i napełniamy do ¾ wysokości. Piekarnik nagrzewamy do temp. 170 C i wkładamy babeczki na ok. 20-25 min, pieczemy do uzyskania złotego koloru. Śmietanę ubijamy razem ze szczyptą soli na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder oraz ekstrakt waniliowy. Truskawki kroimy na ćwiartki. Muffinki po ostudzeniu przekrajamy na ¾ wysokości, napełniamy kremem i truskawkami. Przykrywamy górą częścią babeczki i posypujemy lekko cukrem pudrem. Smacznego.