Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 101
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 60
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 101
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 60
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Składniki
Na stolnicę przesiać mąkę oraz cukier puder, i posiekać z zimną margaryną. Pod koniec należy dać surowe żółtko. Wszystkie składniki zagnieść ze sobą, włożyć do woreczka i umieścić w lodówce na 1/2 godziny. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wykleić nim foremki. Dno nakłuć widelcem. Piec 7 minut w 150* Składniki na ciasto wystarczą na cztery duże babeczki. Budynie gotujemy w/g przepisu na opakowaniu. Dekorujemy owocami pigwy w syropie. Nadaje on lekkiej kwaskowatości babeczkom, co się doskonale komponuje.