Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 547 Ocena: 7597
Dodano: 04.10.2017
Odsłon: 5498
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Na stolnicę przesiać mąkę oraz cukier puder, i posiekać z zimną margaryną. Pod koniec należy dać surowe żółtko. Wszystkie składniki zagnieść ze sobą, włożyć do woreczka i umieścić w lodówce na 1/2 godziny.
Po tym czasie rozwałkować ciasto i wykleić nim foremki. Dno nakłuć widelcem. Piec 7 minut w 150*
Składniki na ciasto wystarczą na cztery duże babeczki.
Budynie gotujemy w/g przepisu na opakowaniu.
Dekorujemy owocami pigwy w syropie.
Nadaje on lekkiej kwaskowatości babeczkom, co się doskonale komponuje.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Docherro 05 października 2017Zgłoś do usunięcia
Pyszne i cudne babeczki:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 05 października 2017Zgłoś do usunięcia
Ale cudne babeczki! Oj... zjadłabym taką gwiazdeczkę :)2 Kto głosował? | Odpowiedz