Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1638
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3043
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1122
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1906
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1638
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3043
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1122
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1906
Składniki
Na stolnicę przesiać mąkę oraz cukier puder, i posiekać z zimną margaryną. Pod koniec należy dać surowe żółtko. Wszystkie składniki zagnieść ze sobą, włożyć do woreczka i umieścić w lodówce na 1/2 godziny. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wykleić nim foremki. Dno nakłuć widelcem. Piec 7 minut w 150* Składniki na ciasto wystarczą na cztery duże babeczki. Budynie gotujemy w/g przepisu na opakowaniu. Dekorujemy owocami pigwy w syropie. Nadaje on lekkiej kwaskowatości babeczkom, co się doskonale komponuje.