Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sentymentalny powrót do dzieciństwa ,babeczki nieco zapomniane , wciąż pyszne i chętnie zjadane.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 57
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 894
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 57
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 894
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Składniki
Mąkę przesiać posiekać z masłem i proszkiem do pieczenia.
Cukier utrzeć z żółtkami dodać do mąki z masłem, zagnieść ciasto .Schłodzić 1 godz.
Foremki na babki natrzeć tłuszczem.Ciasto rozwałkować i foremkami wycinać kółka a następnie wklepać w foremkę aby pokryć całą powierzchnię.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni wstawić babki i piec 20 min lub na złoty kolor.
Babki wyjmować po przestudzeniu.
Galaretkę cytrynową i wiśniową rozpuścić w 11/2 szklanki gorącej gotowanej wody każdą.Żurawinę i morele przelać gorącą wodą.Gdy galaretki zaczynają krzepnąć napełnić nimi babeczki połowę żółtą i dodać żurawinę.Przed podaniem dodać bitą śmietanę.
Drugą połowę babek wypełnić galaretką wiśniową i dodać pokrojone morele.Przed podaniem dodać bitą śmietanę.
Śmietanę ubić na sztywno i dodawać w miarę potrzeby.Z podanej porcji wychodzi 30 babeczek.Smacznego!!!