Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sentymentalny powrót do dzieciństwa ,babeczki nieco zapomniane , wciąż pyszne i chętnie zjadane.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 175
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 376
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1703
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3199
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26689
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 175
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 376
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1703
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3199
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26689
Składniki
Mąkę przesiać posiekać z masłem i proszkiem do pieczenia.
Cukier utrzeć z żółtkami dodać do mąki z masłem, zagnieść ciasto .Schłodzić 1 godz.
Foremki na babki natrzeć tłuszczem.Ciasto rozwałkować i foremkami wycinać kółka a następnie wklepać w foremkę aby pokryć całą powierzchnię.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni wstawić babki i piec 20 min lub na złoty kolor.
Babki wyjmować po przestudzeniu.
Galaretkę cytrynową i wiśniową rozpuścić w 11/2 szklanki gorącej gotowanej wody każdą.Żurawinę i morele przelać gorącą wodą.Gdy galaretki zaczynają krzepnąć napełnić nimi babeczki połowę żółtą i dodać żurawinę.Przed podaniem dodać bitą śmietanę.
Drugą połowę babek wypełnić galaretką wiśniową i dodać pokrojone morele.Przed podaniem dodać bitą śmietanę.
Śmietanę ubić na sztywno i dodawać w miarę potrzeby.Z podanej porcji wychodzi 30 babeczek.Smacznego!!!