Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodatkiem jabłek i cynamonu. Są miękkie i delikatne, długo zachowują świeżość, są pyszne, idealne.
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4458
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1062
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3128
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4458
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1062
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3128
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w małą kostkę, usuwając środki z pestkami. Cukier i cynamon połączyć i dodać do jabłek, przemieszać. Mąkę i proszek do pieczenia wsypać do miski, wymieszać. Dodać cukier, cukier waniliowy, sól, jajko, mleko i olej. Wszystkie składniki miksować mikserem na gładkie, jednolite ciasto. Jabłka dodać do ciasta – odkładając 2 łyżki. Papilotki papierowe napełnić do wysokości 3/4 ciastem. Można posypać odłożonymi jabłkami. Foremkę z babeczkami wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 30 minut do złotego koloru. Upieczone babeczki wyjąć z piekarnika, umieścić na kratce kuchennej. Po 5 minutach wyjąć z formy i pozostawić do zupełnego wystygnięcia.