Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodatkiem jabłek i cynamonu. Są miękkie i delikatne, długo zachowują świeżość, są pyszne, idealne.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8653
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7240
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4951
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327899
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8653
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7240
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4951
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327899
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w małą kostkę, usuwając środki z pestkami. Cukier i cynamon połączyć i dodać do jabłek, przemieszać. Mąkę i proszek do pieczenia wsypać do miski, wymieszać. Dodać cukier, cukier waniliowy, sól, jajko, mleko i olej. Wszystkie składniki miksować mikserem na gładkie, jednolite ciasto. Jabłka dodać do ciasta – odkładając 2 łyżki. Papilotki papierowe napełnić do wysokości 3/4 ciastem. Można posypać odłożonymi jabłkami. Foremkę z babeczkami wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 30 minut do złotego koloru. Upieczone babeczki wyjąć z piekarnika, umieścić na kratce kuchennej. Po 5 minutach wyjąć z formy i pozostawić do zupełnego wystygnięcia.