Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodatkiem jabłek i cynamonu. Są miękkie i delikatne, długo zachowują świeżość, są pyszne, idealne.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 285
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1197
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1246
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13390
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 285
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1197
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1246
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13390
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w małą kostkę, usuwając środki z pestkami. Cukier i cynamon połączyć i dodać do jabłek, przemieszać. Mąkę i proszek do pieczenia wsypać do miski, wymieszać. Dodać cukier, cukier waniliowy, sól, jajko, mleko i olej. Wszystkie składniki miksować mikserem na gładkie, jednolite ciasto. Jabłka dodać do ciasta – odkładając 2 łyżki. Papilotki papierowe napełnić do wysokości 3/4 ciastem. Można posypać odłożonymi jabłkami. Foremkę z babeczkami wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 30 minut do złotego koloru. Upieczone babeczki wyjąć z piekarnika, umieścić na kratce kuchennej. Po 5 minutach wyjąć z formy i pozostawić do zupełnego wystygnięcia.