Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodatkiem jabłek i cynamonu. Są miękkie i delikatne, długo zachowują świeżość, są pyszne, idealne.
Przepis dnia
Obecnie trwa sezon na kalafior, który w w połączeniu z miętą, jogurtem i przy...
Odsłon: 2362
Szybkie i proste ciasto czekoladowe z espresso i dropsami czekoladowymi. Dzię...
Odsłon: 2621
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 166
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 997
Przepis dnia
Obecnie trwa sezon na kalafior, który w w połączeniu z miętą, jogurtem i przy...
Odsłon: 2362
Szybkie i proste ciasto czekoladowe z espresso i dropsami czekoladowymi. Dzię...
Odsłon: 2621
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 166
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 997
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w małą kostkę, usuwając środki z pestkami. Cukier i cynamon połączyć i dodać do jabłek, przemieszać. Mąkę i proszek do pieczenia wsypać do miski, wymieszać. Dodać cukier, cukier waniliowy, sól, jajko, mleko i olej. Wszystkie składniki miksować mikserem na gładkie, jednolite ciasto. Jabłka dodać do ciasta – odkładając 2 łyżki. Papilotki papierowe napełnić do wysokości 3/4 ciastem. Można posypać odłożonymi jabłkami. Foremkę z babeczkami wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 30 minut do złotego koloru. Upieczone babeczki wyjąć z piekarnika, umieścić na kratce kuchennej. Po 5 minutach wyjąć z formy i pozostawić do zupełnego wystygnięcia.