Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto powiedział, że pyszne babeczki czekoladowe muszą wymagać skomplikowanych przygotowań? Ten prosty przepis pokaże Ci, jak zrobić wilgotne i aromatyczne muffinki z kawałkami czekolady, używając jedynie miski i łyżki. Idealne na szybki deser lub drugie śniadanie!
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 943
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1589
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1833
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9115
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 943
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1589
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1833
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9115
Składniki
Czekoladę posiekaj bardzo drobno.
Następnie do jednej miski wlej mleko, olej, wbij jajka, a następnie zmiksuj całość energicznie trzepaczką.
Do drugiej miski wsyp przesianą mąkę, obydwa cukry i proszek do pieczenia. Do suchych składników wlej mokre i całość krótko połącz trzepaczką aż do połączenia składników. Dodaj posiekaną czekoladę. Wymieszaj szpatułką delikatnie.
Teraz przygotuj papilotki do babeczek. Wypełnij je do ¾. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 20 minut.