Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki z kremem. borówkami i maliną.

Babeczki z kremem. borówkami i maliną.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1611 Ocena: 23058

Dodano:

Odsłon: 672

Smaczny owocowy deser, babeczki z kruchego ciasta z kremem mascarpone, borówkami i maliną.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babeczki z kremem. borówkami i maliną.

Przygotowanie

  1. Wykonanie kremu:

    Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i aromat waniliowy. Po dodaniu serka mieszamy ręcznie ubitą śmietanę z serkiem mascarpone.


    Wykonanie babeczek:

    Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części.Jedną część ciasta wkładamy do lodówki a drugą część ciasta wałkujemy na 5 milimetrowy placek. Z placka wycinamy kółka o większej średnicy niż ma foremka do babeczek. Wycięty okrągły placek wkładamy do foremki, delikatnie dociskamy do jej ścianek. Drugą foremką dociskamy ciasto żeby dobrze ułożyło się w foremce. Palcami musimy docisnąć ciasto do brzegów foremki. Nakłuwamy dno w każdej foremce z wyłożonym ciastem. Jeżeli wyrobimy jedną część ciasta, to drugą część ciasta wykorzystujemy w ten sam sposób. Przygotowane foremki z ciastem wcześniej zrobione wkładamy do lodówki. Jeżeli zapełnimy wszystkie foremki ciastem, wkładamy je do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza i pieczemy 15 minut, do momentu ładnego zarumienienia się babeczek. Upieczone babeczki delikatnie wyjmujemy je z foremek i studzimy na kratce. Ostudzone babeczki napełniamy kremem i układamy na ułożony krem kawałki truskawki i brzoskwini. Gotowy deser wstawiamy do lodówki minimum na 1 godzinę. Z podanego przepisu wychodzi 15 babeczek z kremem i owocami.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń