Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2987
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 301
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 572
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 822
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 743
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2987
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 301
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 572
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 822
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 743
Składniki
Masło z czekoladą roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Lekko ostudzić.
Jajka utrzeć z żółtkami i cukrem do białości na gęstą masę.
Czekoladę mieszać trzepaczką do ubijania piany i stopniowo dodawać masę jajeczną ,a następnie przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać.
Foremki na babeczki posmarować odrobiną masła i oprószyć mąką ,resztki mąki wysypać. Ciasto przełożyć do foremek i piec 7 min. w temperaturze 230 stopni C.