Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i bardzo smaczne babeczki. W środku kryją przepyszny krem kokosowy.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2344
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421534
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2099
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2344
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421534
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2099
Składniki
Krem. Śmietankę podgrzewamy , dodajemy zmielony kokos i drobno pokrojoną czekoladę. Zdejmujemy z ognia i dokładnie mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. Babeczki. Do misy wbijamy jajka , dodajemy cukier , mleko , olej , dżem i mieszamy. Do mąki dodajemy sodę , kakao i cynamon. Partiami wsypujemy mąkę do masy jajecznej. Do przygotowanych foremek nakładamy ciasto do nieco poniżej 3/4 wysokości foremek. Na środek każdej babeczki wkładamy kleks (1/2 łyżeczki) zimnego kremu kokosowego. Foremki wkładamy do piekarnika 180 C na ok. 20-30 minut. Po lekkim ostygnięciu babeczki dekorujemy kremem kokosowym.