Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i bardzo smaczne babeczki. W środku kryją przepyszny krem kokosowy.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39216
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 405
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 177
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9261
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39216
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 405
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 177
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9261
Składniki
Krem. Śmietankę podgrzewamy , dodajemy zmielony kokos i drobno pokrojoną czekoladę. Zdejmujemy z ognia i dokładnie mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. Babeczki. Do misy wbijamy jajka , dodajemy cukier , mleko , olej , dżem i mieszamy. Do mąki dodajemy sodę , kakao i cynamon. Partiami wsypujemy mąkę do masy jajecznej. Do przygotowanych foremek nakładamy ciasto do nieco poniżej 3/4 wysokości foremek. Na środek każdej babeczki wkładamy kleks (1/2 łyżeczki) zimnego kremu kokosowego. Foremki wkładamy do piekarnika 180 C na ok. 20-30 minut. Po lekkim ostygnięciu babeczki dekorujemy kremem kokosowym.