Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, bez miksera i smaczne. Zawsze robię je gdy zostaje mi kukurydza konserwowa. Pycha.
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 70
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 75
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 133
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 125
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 242
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 70
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 75
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 133
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 125
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 242
Składniki
Do misy wbijamy jajka, dodajemy cukier, mleko , olej rzepakowy , dżem i mieszamy łyżką. Mąkę mieszamy z kakao, sodą oczyszczoną i stopniowo dodajemy do masy jajecznej. Na koniec dodajemy odsączoną kukurydzę. Foremki na babeczki napełniamy ciastem poniżej 3/4 wysokości. Wstawiamy do piekarnika 180 C na ok. 25-30 min. Babeczki możemy polukrować. Lukier z cukru pudru, soku cytrynowego i kurkumy.