Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki z kukurydzą łyżką mieszane

Babeczki z kukurydzą łyżką mieszane

Autor:

Przepisów i artykułów: 809 Ocena: 15725

Dodano:

Odsłon: 2625

Szybkie, bez miksera i smaczne. Zawsze robię je gdy zostaje mi kukurydza konserwowa. Pycha.

Składniki

  • mąka 2 szklanki
  • kakao 1 łyżka
  • soda 1 łyżeczka
  • 3 jajka
  • dżem 120 g do 1/2 słoika lub mniej
  • cukier 170 g
  • mleko 1 szklanka
  • olej 1/2 szklanki
  • kukurydza konserwowa 70 g
> 6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Babeczki z kukurydzą łyżką mieszane

Przygotowanie

  1. Do misy wbijamy jajka, dodajemy cukier, mleko , olej rzepakowy , dżem i mieszamy łyżką.
    Mąkę mieszamy z kakao, sodą oczyszczoną i stopniowo dodajemy do masy jajecznej.
    Na koniec dodajemy odsączoną kukurydzę.
    Foremki na babeczki napełniamy ciastem poniżej 3/4 wysokości.
    Wstawiamy do piekarnika 180 C na ok. 25-30 min.
    Babeczki możemy polukrować.
    Lukier z cukru pudru, soku cytrynowego i kurkumy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

SprytnaChochla 04 marca Ciekawy pomysł. Kukurydzy w wersji deserowej jeszcze nie jadłam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń