Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, bez miksera i smaczne. Zawsze robię je gdy zostaje mi kukurydza konserwowa. Pycha.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 199
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 837
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 488
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666448
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 199
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 837
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 488
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666448
Składniki
Do misy wbijamy jajka, dodajemy cukier, mleko , olej rzepakowy , dżem i mieszamy łyżką. Mąkę mieszamy z kakao, sodą oczyszczoną i stopniowo dodajemy do masy jajecznej. Na koniec dodajemy odsączoną kukurydzę. Foremki na babeczki napełniamy ciastem poniżej 3/4 wysokości. Wstawiamy do piekarnika 180 C na ok. 25-30 min. Babeczki możemy polukrować. Lukier z cukru pudru, soku cytrynowego i kurkumy.