Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z malinami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Margarynę rozpuść w rondelku. Dodaj cukier, mleko, kakao i mieszając, gotuj 2-3 minuty (aż cukier się rozpuści). Zdejmij naczynie z ognia i ostudź.
Do zimnej masy wlej żółtka i wymieszaj. Mąkę przesiej i wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy i jeszcze raz wymieszaj ciasto. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie połącz z ciastem.
Foremki do babeczek posmaruj tłuszczem, posyp bułka tartą. Włóż po 2 łyżki ciasta. Nakryj owocami (w przypadku mrożonych nie musisz ich rozmrażać). Połóż łyżkę ciasta.
Wstaw foremki do gorącego piekarnika. Piecz około 25 minut w temp. 180°C. Wyjmij babeczki z foremek i ostudź. Przed podaniem na stół ciasteczka udekoruj kleksem bitej śmietany oraz kilkoma owocami.
Jeśli nie masz foremek do babeczek albo liczną rodzinę, takie ciasto możesz upiec w dużej formie, np. tortownicy, lub na blasze. Zwiększ wtedy proporcjonalnie ilość składników i wydłuż czas pieczenia do 40 minut.
<strong>Przepis przysłała Diana Kowalczyk z Tarnobrzegu</strong>Źródło: Relaks