Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne , puszyste babeczki , które przygotowuje się w kilka chwil.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1845
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5644
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5619
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1845
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5644
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5619
Składniki
Maliny umyć . Czekoladę pokroić na drobno. Mąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka wybić i utrzeć robotem na puszysto z cukrem. Ucierając dodawać stopniowo mąkę, olej , mleko do wyczerpania składników.
Zamiast blaszki do ciasta wykorzystałam foremki do muffinek. Ułożyć je w blaszce tyle ile się zmieści , nalać ciasto, zostawiając 1 cm od góry. Na każdej ułożyć po 3 - 4 maliny, oraz po trochu czekolady , czekoladę trochę zanurzyć.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić babeczki i piec 20 minut lub do suchego patyczka.
Idealne do popołudniowej herbaty.