Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne , puszyste babeczki , które przygotowuje się w kilka chwil.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35936
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1287
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1781
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35936
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1287
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1781
        
        
                Składniki
Maliny umyć . Czekoladę pokroić na drobno. Mąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka wybić i utrzeć robotem na puszysto z cukrem. Ucierając dodawać stopniowo mąkę, olej , mleko do wyczerpania składników.
Zamiast blaszki do ciasta wykorzystałam foremki do muffinek. Ułożyć je w blaszce tyle ile się zmieści , nalać ciasto, zostawiając 1 cm od góry. Na każdej ułożyć po 3 - 4 maliny, oraz po trochu czekolady , czekoladę trochę zanurzyć.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić babeczki i piec 20 minut lub do suchego patyczka.
Idealne do popołudniowej herbaty.