Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki z malinami i czekoladą

Babeczki z malinami i czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 229 Ocena: 1052

Dodano:

Odsłon: 89

Aromatyczne , puszyste babeczki , które przygotowuje się w kilka chwil.

Składniki

  • Maliny świeże - 20 dag
  • Czekolada gorzka - 100 g 1/2 tabliczki
  • Jajka kurze - 4 szt.
  • Mąka tortowa - 2 szklanki
  • Mąka ziemniaczana- 2 łyżki
  • Proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • Cukier biały kryształ - 1 szklanka
  • Mleko - 1/2 szklanki
  • Olej - 3/4 szklanki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babeczki z malinami i czekoladą

Przygotowanie

  1. Maliny umyć . Czekoladę pokroić na drobno. Mąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka wybić i utrzeć robotem na puszysto z cukrem. Ucierając dodawać stopniowo mąkę, olej , mleko do wyczerpania składników.

  2. Zamiast blaszki do ciasta wykorzystałam foremki do muffinek. Ułożyć je w blaszce tyle ile się zmieści , nalać ciasto, zostawiając 1 cm od góry. Na każdej ułożyć po 3 - 4 maliny, oraz po trochu czekolady , czekoladę trochę zanurzyć.

  3. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić babeczki i piec 20 minut lub do suchego patyczka.

  4. Idealne do popołudniowej herbaty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń