Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste babeczki. A na wierzchu słodki kwiatek. :)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5860
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 319
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5860
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 319
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę do babeczek (12 sztuk) wyłożyć papierowymi foremkami.
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski. Dodać masło, cukier, jajka i aromat. Zmiksować aż ciasto będzie gładkie. Przełożyć do foremek.
Piec 20 minut, aż babeczki zrobią się złotobrązowe. Po upieczeniu ostudzić na kratce.
Masę marcepanową zagnieść i rozwałkować na grubość maks. 0,5cm na posypanej cukrem pudrem stolnicy. Okrągłą foremką do wykrawania ciastek o śr. 3cm wyciąć 48-60 kółek. Babeczki posmarować podgrzanym dżemem. Z kółek uformować płatki i przymocować po 4-5 płatków do każdej babeczki. Z resztek masy zrobić kuleczki, ewentualnie zafarbować i umieścić pośrodku każdego kwiatka.