Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki z masą krówkową

Babeczki z masą krówkową

Autor:

Przepisów i artykułów: 621 Ocena: 3777

Dodano:

Odsłon: 2829

Ha ha jak to mówią? " Robota lubi głupiego " ja głupia nie jestem ale robić i eksperymentować lubię owszem a zwłaszcza jak wyjdzie. Powiem tak wyszły dość fajne lecz suche, ale do kawy lub gorącego kakao nadają się wyśmienicie. Są szybkie w wykonaniu a w zjadaniu jeszcze szybsze. Dzieciaki jak się dopadły to z 24 sztuk ocalało zaledwie 5 sztuk, podejrzewam że za chwilę nie będzie ani jednej. Ale co tam niech im idzie na zdrowie.

Składniki

  • 2 szklanki - kubek z arcoroc mąki pszennej,
  • 3 jajka,
  • 3/4 szklanki mleka,
  • 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 puszka 460 g masy krówka lub inny smak .
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babeczki z masą krówkową

Przygotowanie

  1. Do miski dodać mąkę, proszek do pieczenia, jajka, masę oraz mleko.

  2. Wszystko zmiksować do połączenia się składników.

  3. Foremkę do babeczek zapełnić papierowymi foremkami i łyżką nałożyć przygotowane ciasto po 1,5 łyżki ciasta na jedną foremkę.

  4. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 25 - 30 minut w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia i suchego patyczka.

  5. Postawić do całkowitego ostygnięcia wtedy lepiej jest wyjąć z foremek. Można posypać cukrem pudrem lub udekorować kto czym ma ochotę.

  6. Tak jak pisałam są suche ale pyszne jednym słowem eksperyment się udał.

  7. Do miski dodać mąkę, proszek do pieczenia, jajka, masę oraz mleko.

  8. Wszystko zmiksować do połączenia się składników.

  9. Foremkę do babeczek zapełnić papierowymi foremkami i łyżką nałożyć przygotowane ciasto po 1,5 łyżki ciasta na jedną foremkę.

  10. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 25 - 30 minut w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia i suchego patyczka.

  11. Postawić do całkowitego ostygnięcia wtedy lepiej jest wyjąć z foremek. Można posypać cukrem pudrem lub udekorować kto czym ma ochotę.

  12. Tak jak pisałam są suche ale pyszne jednym słowem eksperyment się udał.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń