Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
babeczki dla wielbicieli ciast z makiem....
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 553
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 676
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 177
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 553
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 676
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 177
Składniki
Mąkę pszenna przesiać na stolnicę, dodać margarynę, cukier puder i razem posiekać, dodać żółtka oraz wodę zimną. Wszystkie składniki wyrobić szybko by połączyły się na jednolita masę. Ciasto włożyć do woreczka foliowego i schować na 30 minut do lodówki. W tym czasie masę makową połączyć z bakaliami i miodem. Ciasto wyjąć, rozwałkować na stolnicy na pół cm i foremką do babeczki wykrawać krążki, a następnie wylepiać nimi foremeczki dociskając do brzegów. Do każdej foremki z ciastem nakładamy masę makową, tak by były całe napełnione. Piec w piekarniku nagrzanym do 180st przez 20-25 minut. Upieczone babeczki wystudzić, wyjąć z foremek i polać czekoladą rozpuszczana w kąpieli wodnej oraz posypać cukrem perlistym..