Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki z twarogiem

Babeczki z twarogiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 221 Ocena: 1427

Dodano:

Odsłon: 2011

Puszyste, wilgotne, mocno czekoladowe, nadziewane twarogiem babeczki.

Składniki

  • ciasto
  • szklanka mąki orkiszowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1 jajo
  • dosłodzić wedle uznania
  • masa
  • 200 g twarogu (ja dałam chudy)
  • 1 jajo
  • kilka kropel aromatu waniliowego
  • dosłodzić wedle uznania
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy resztę składników na ciasto. Mieszamy do połączenia składników.

  2. Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy jajo i aromat, dosładzamy. Mieszamy dokładnie.

  3. Papilotki wypełniamy jedną łyżką ciasta, następnie łyżeczkę masy serowej i przykrywamy znowu ciastem. Pieczemy 190 stopni 25 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 28 kwietnia Jak z twarogiem to biorę w ciemno :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń