Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna babka 3 kolory. Pięknie prezentuję się na stole. Odpowiednio słodka i wilgotna. Polecam przepis.
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 80
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7981
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 80
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7981
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Ubijając dodajemy cukier i chwilę jeszcze miksujemy. Na koniec dodajemy stopniowo żółtka. Na mniejszych obrotach miksera dodajemy 2,5 szklanki mąki i proszek do pieczenia. Dalej ubijając dodajemy olej i wodę.
Ciasto dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy 2 łyżki mąki, a do drugiej kakao, a do trzeciej kisiel. Foremkę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wykładamy łyżką na przemian jasne, ciemne,różowe.
Pieczemy 60 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Upieczone polewamy rozpuszczamy czekoladą i ozdabiamy kolorowymi posypkami. Smacznego ;)