Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna babka 3 kolory. Pięknie prezentuję się na stole. Odpowiednio słodka i wilgotna. Polecam przepis.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13863
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1596
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15498
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6321
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13863
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1596
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15498
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6321
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Ubijając dodajemy cukier i chwilę jeszcze miksujemy. Na koniec dodajemy stopniowo żółtka. Na mniejszych obrotach miksera dodajemy 2,5 szklanki mąki i proszek do pieczenia. Dalej ubijając dodajemy olej i wodę.
Ciasto dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy 2 łyżki mąki, a do drugiej kakao, a do trzeciej kisiel. Foremkę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wykładamy łyżką na przemian jasne, ciemne,różowe.
Pieczemy 60 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Upieczone polewamy rozpuszczamy czekoladą i ozdabiamy kolorowymi posypkami. Smacznego ;)