Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka benedyktyńska"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 673
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 48
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 221
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 354
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4632
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 673
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 48
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 221
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 354
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4632
Składniki
Utrzyj żółtka z cukrem na puszystą masę. Dodaj zmielone przyprawy i szafran wcześniej namoczony w spirytusie.
Ubij pianę z białek (powinna być lśniąca i sztywna). Do masy z żółtek dodawaj na zmianę po łyżce mąki i piany i delikatnie mieszaj.
Przełóż ciasto do wysmarowanej masłem i posypanej mąką formy babkowej z kominkiem.
Piecz babę ok. godziny w temperaturze 160 st. C. Ostudzoną babkę możesz polać lukrem pomadkowym.Źródło: Olivia