Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
babka kawowo-mleczno-kakaowa, przepis na keksowkę
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 206
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 63
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 111
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 39
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 206
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 63
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 111
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 39
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą masę. Ciągle mieszając dodajemy po jednym jajku. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem i wlewamy mleko. Wszystko dokładnie mieszamy.
Ciasto dzielimy na 3 części. do jednej dodajemy kakao, do drugiej kawę a do trzeciej mleko w proszku.
Formę keksówkę smarujemy tłuszczem i oprószamy bułką tartą. Na dno wylewamy ciasto kakaowe, następnie z mlekiem a na końcu z kakao
Pieczemy w 170oC około 40-45 minut.