Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i efektowna babka idealna na świąteczny wielkanocny stół .
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2627
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2627
Składniki
Masło roztopione w rondelku , zostaw do wystygnięcia . Jajka ubij z cukrem dodaj masło , następnie przesianą mąkę z proszkiem , sodą i cappuccino w proszku. Na koniec dodajemy mleko Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników .
Formę na babkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą , wlej ciasto. Wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika , piecz około 35 minut lub do suchego patyczka .
Czekoladę rozpuść ze śmietaną, polej przestudzoną babkę i udekoruj orzechami.
Babka będzie piękną i pyszną ozdobą świątecznego wielkanocnego stołu . Polecam .