Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i efektowna babka idealna na świąteczny wielkanocny stół .
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Masło roztopione w rondelku , zostaw do wystygnięcia . Jajka ubij z cukrem dodaj masło , następnie przesianą mąkę z proszkiem , sodą i cappuccino w proszku. Na koniec dodajemy mleko Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników .
Formę na babkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą , wlej ciasto. Wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika , piecz około 35 minut lub do suchego patyczka .
Czekoladę rozpuść ze śmietaną, polej przestudzoną babkę i udekoruj orzechami.
Babka będzie piękną i pyszną ozdobą świątecznego wielkanocnego stołu . Polecam .