Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,aromatyczna ,podzielna i wilgotna.Szybka do zrobienia. z cukrem pudrem lub lukrem Przepis na szybki lukier znajdziecie na moim blogu . https://www.malgoskawkuchni.com
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4442
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12058
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6854
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5627
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4442
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12058
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6854
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5627
Składniki
Margarynę i jajka wyjmujemy wcześniej z lodówki żeby nabrały tej samej temperatury . Z białek ubijamy pianę z odrobiną soli i wstawiamy do lodówki . Ugrzaną margarynę ucieramy z cukrem na puch . Następnie dodajemy żółtka . Kiedy składniki będą dobrze zmiksowane dodajemy stopniowo mąkę pszenną, krupczatkę oraz proszek do pieczenia . Miksujemy do połączenia składników. Następnym krokiem jest dodanie soku z całej cytryny oraz 6 kropel olejku cytrynowego .Miksujemy . Na koniec dodajemy schłodzoną pianę i miksujemy na najniższych obrotach lub mieszamy delikatnie łyżką . Formę dokładnie smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą . Powstałą masę przekładamy do formy i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 50 minut . Przed wyjęciem należy sprawdzić jakość babki w środku za pomocą długiego patyczka . Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem. https://www.malgoskawkuchni.com/2020/05/lukier-cytrynowy.html