Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jest bardzo aromatyczna i wilgotna. Przepis jest bardzo prosty w przygotowaniu.
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 1070
Seler, to kopalnia zdrowia. Gulasz zamknięty w słoikach, na wyjazd, musi zawi...
Odsłon: 26
Tak przygotowana wątróbka wg przepisu babci Krysi jest bardzo smaczna. Polecam.
Odsłon: 43
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 4320
Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.
Odsłon: 105
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 1070
Seler, to kopalnia zdrowia. Gulasz zamknięty w słoikach, na wyjazd, musi zawi...
Odsłon: 26
Tak przygotowana wątróbka wg przepisu babci Krysi jest bardzo smaczna. Polecam.
Odsłon: 43
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 4320
Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.
Odsłon: 105
Składniki
Całe jajka ubijamy z cukrem przez 5 minut na jasną puszystą masę.
Do ubitej masy jajecznej dodajemy stopniowo olej i miksujemy,następnie dodajemy sok wycisnięty z cytryny i miksujemy.
Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, mieszamy,następnie przesiewamy do masy jajecznej,następnie dodajemy skórkę cytrynową, mieszamy delikatne łyżką do połączenia składników.
Formę smarujemy olejem i posypujemy mąką, przelewamy ciasto do formy.
Babkę pieczemy w nagrzanym piekarniku w 170 stopniach przez około 40 minut funkcja (góra-dół).Pieczemy na najniższym poziomie piekarnika. Upieczoną babkę wyjmujemy na blat kuchenny i pozostawiamy do ostudzenia.
Ostudzoną babkę przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem . Życzę smacznego.