Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jest bardzo aromatyczna i wilgotna. Przepis jest bardzo prosty w przygotowaniu.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6096
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9089
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8560
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5895
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6096
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9089
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8560
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5895
Składniki
Całe jajka ubijamy z cukrem przez 5 minut na jasną puszystą masę.
Do ubitej masy jajecznej dodajemy stopniowo olej i miksujemy,następnie dodajemy sok wycisnięty z cytryny i miksujemy.
Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, mieszamy,następnie przesiewamy do masy jajecznej,następnie dodajemy skórkę cytrynową, mieszamy delikatne łyżką do połączenia składników.
Formę smarujemy olejem i posypujemy mąką, przelewamy ciasto do formy.
Babkę pieczemy w nagrzanym piekarniku w 170 stopniach przez około 40 minut funkcja (góra-dół).Pieczemy na najniższym poziomie piekarnika. Upieczoną babkę wyjmujemy na blat kuchenny i pozostawiamy do ostudzenia.
Ostudzoną babkę przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem . Życzę smacznego.