Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jest bardzo aromatyczna i wilgotna. Przepis jest bardzo prosty w przygotowaniu.
Całe jajka ubijamy z cukrem przez 5 minut na jasną puszystą masę.
Do ubitej masy jajecznej dodajemy stopniowo olej i miksujemy,następnie dodajemy sok wycisnięty z cytryny i miksujemy.
Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, mieszamy,następnie przesiewamy do masy jajecznej,następnie dodajemy skórkę cytrynową, mieszamy delikatne łyżką do połączenia składników.
Formę smarujemy olejem i posypujemy mąką, przelewamy ciasto do formy.
Babkę pieczemy w nagrzanym piekarniku w 170 stopniach przez około 40 minut funkcja (góra-dół).Pieczemy na najniższym poziomie piekarnika. Upieczoną babkę wyjmujemy na blat kuchenny i pozostawiamy do ostudzenia.
Ostudzoną babkę przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem . Życzę smacznego.
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1867
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 211
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 163
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 232
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 89
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1867
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 211
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 163
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 232
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 89
Składniki
Całe jajka ubijamy z cukrem przez 5 minut na jasną puszystą masę.
Do ubitej masy jajecznej dodajemy stopniowo olej i miksujemy,następnie dodajemy sok wycisnięty z cytryny i miksujemy.
Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, mieszamy,następnie przesiewamy do masy jajecznej,następnie dodajemy skórkę cytrynową, mieszamy delikatne łyżką do połączenia składników.
Formę smarujemy olejem i posypujemy mąką, przelewamy ciasto do formy.
Babkę pieczemy w nagrzanym piekarniku w 170 stopniach przez około 40 minut funkcja (góra-dół).Pieczemy na najniższym poziomie piekarnika. Upieczoną babkę wyjmujemy na blat kuchenny i pozostawiamy do ostudzenia.
Ostudzoną babkę przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem . Życzę smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Rogale z pysznym nadzieniem.
Desery
Deser Chia z porzeczkami
Desery
MONOPORCJA MATCHA LATTE -naturalny, zdrowy energetyk
Desery
Małe chałki z powidłami śliwkowymi
Rogale z pysznym nadzieniem.
Ekspresowe rogaliki z francuskiego ciasta z pysznym nadzieniem z białego maku...
Odsłon: 8
Deser Chia z porzeczkami
Orzeźwiający kokosowy deser z porzeczkami i nasionkami chia idealny na gorące...
Odsłon: 8