Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jest bardzo aromatyczna i wilgotna. Przepis jest bardzo prosty w przygotowaniu.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 721
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5369
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9181
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 99
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 77
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 721
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5369
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9181
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 99
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 77
Składniki
Całe jajka ubijamy z cukrem przez 5 minut na jasną puszystą masę.
Do ubitej masy jajecznej dodajemy stopniowo olej i miksujemy,następnie dodajemy sok wycisnięty z cytryny i miksujemy.
Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, mieszamy,następnie przesiewamy do masy jajecznej,następnie dodajemy skórkę cytrynową, mieszamy delikatne łyżką do połączenia składników.
Formę smarujemy olejem i posypujemy mąką, przelewamy ciasto do formy.
Babkę pieczemy w nagrzanym piekarniku w 170 stopniach przez około 40 minut funkcja (góra-dół).Pieczemy na najniższym poziomie piekarnika. Upieczoną babkę wyjmujemy na blat kuchenny i pozostawiamy do ostudzenia.
Ostudzoną babkę przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem . Życzę smacznego.