Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O B Ł Ę D N A. Lekka, wilgotna, orzeźwiająca i błyskawiczna. Połączenie limonki z cytryną podbiło moje serce. Idealna na Świąteczny stół. Radzę spróbować.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19784
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 432
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6830
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242372
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19784
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 432
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6830
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242372
Składniki
1) Cytrynę oraz limonkę dokładnie umyć, sparzyć wrzątkiem, a następnie otrzeć skórkę. 2) W jednej misce wymieszać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, nasiona chia oraz sól. 3) Do drugiej miski wsypać cukier, cukier waniliowy, sórkę otartą z cytrusów oraz jogurt naturalny i wymieszać mikserem. 4) Cały czas mieszając dodajemy po jednym jajku, a następnie porcjami przygotowane suche składniki. Na koniec dolewamy olej. 5) Gotowe ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką. 6) Piec 55-60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 7) Przygotować lukier: cukier puder dokładnie wymieszać z sokiem z limonki. W razie potrzeby dosypać cukru pudru lub dolać soku. 8) Gotową, wystudzoną babkę udekorować lukrem.