Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O B Ł Ę D N A. Lekka, wilgotna, orzeźwiająca i błyskawiczna. Połączenie limonki z cytryną podbiło moje serce. Idealna na Świąteczny stół. Radzę spróbować.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2923
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1059
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1132
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 293
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2863
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2923
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1059
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1132
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 293
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2863
Składniki
1) Cytrynę oraz limonkę dokładnie umyć, sparzyć wrzątkiem, a następnie otrzeć skórkę. 2) W jednej misce wymieszać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, nasiona chia oraz sól. 3) Do drugiej miski wsypać cukier, cukier waniliowy, sórkę otartą z cytrusów oraz jogurt naturalny i wymieszać mikserem. 4) Cały czas mieszając dodajemy po jednym jajku, a następnie porcjami przygotowane suche składniki. Na koniec dolewamy olej. 5) Gotowe ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką. 6) Piec 55-60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 7) Przygotować lukier: cukier puder dokładnie wymieszać z sokiem z limonki. W razie potrzeby dosypać cukru pudru lub dolać soku. 8) Gotową, wystudzoną babkę udekorować lukrem.