Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 72 Ocena: 1673
Dodano: 06.04.2017
Odsłon: 3546
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
1) Cytrynę oraz limonkę dokładnie umyć, sparzyć wrzątkiem, a następnie otrzeć skórkę.
2) W jednej misce wymieszać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, nasiona chia oraz sól.
3) Do drugiej miski wsypać cukier, cukier waniliowy, sórkę otartą z cytrusów oraz jogurt naturalny i wymieszać mikserem.
4) Cały czas mieszając dodajemy po jednym jajku, a następnie porcjami przygotowane suche składniki. Na koniec dolewamy olej.
5) Gotowe ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką.
6) Piec 55-60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
7) Przygotować lukier: cukier puder dokładnie wymieszać z sokiem z limonki. W razie potrzeby dosypać cukru pudru lub dolać soku.
8) Gotową, wystudzoną babkę udekorować lukrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)