Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiająca babka z sokiem, skórką cytryny i miętą! Idealna nie tylko na święta. Sprawdzi się też w muffinkowej formie :)
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 28
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21668
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 28
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21668
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na gładką masę. Mąkę pszenną przesiewamy, następnie łączymy z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Do utartego masła dodajemy stopniowo żółtka, cały czas miksując. Następnie mąkę – również stopniowo. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Do masy dodajemy pianę, skórkę, sok z cytryny, drobno posiekane listki mięty - i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy w temperaturze 180stopni około 45 minut. Białko z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy stopniowo cukier puder i miksujemy. Na koniec dodajemy sok i mieszamy. Polewamy ostudzoną babeczkę :)