Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną czekoladową babkę z dodatkiem oleju, prosta szybka w wykonaniu nieskomplikowana i bardzo smaczna.
mikser ,foremka na babkę, miska, łyżka silikonowa
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7532
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2514
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7532
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2514
Składniki
Jajka , cukier, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz kakao i mleko zmiksować na gładką same, nie przerywając miksowania dodawać małymi porcjami olej. Dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do formy wysmarowanej i wysypanej tartą bułką. Piec około 45 minut w średnio nagrzanym piekarniku.( do suchego patyczka) Po upieczeniu wystudzić. Rada; Proporcje są podane na średnią foremkę , ale ja zrobiłam 2 babki w foremkach o średnicy 18 cm.