Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną czekoladową babkę z dodatkiem oleju, prosta szybka w wykonaniu nieskomplikowana i bardzo smaczna.
mikser ,foremka na babkę, miska, łyżka silikonowa
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2318
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1861
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2318
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1861
Składniki
Jajka , cukier, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz kakao i mleko zmiksować na gładką same, nie przerywając miksowania dodawać małymi porcjami olej. Dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do formy wysmarowanej i wysypanej tartą bułką. Piec około 45 minut w średnio nagrzanym piekarniku.( do suchego patyczka) Po upieczeniu wystudzić. Rada; Proporcje są podane na średnią foremkę , ale ja zrobiłam 2 babki w foremkach o średnicy 18 cm.