Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz alternatywy na Słodką babkę wielkanocną, ale bez cukru? Babka, którą można zjeść bez wyżutów sumienia. Ten przepis jest dla Ciebie!
Sylikonowa forma do pieczenia
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 178
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2169
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 513
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 178
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2169
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 513
Składniki
Daktyle umieszczamy w rondelku, zalewamy wodą i gotujemy przez 5 minut, powinny się lekko rozpaść. Zdejmujemy ze źródła ciepła, dodajemy sodę (masa się pueni), odstawiamy do wystygnięcia.
Masło ubijamy na puszystą masę. Dodajemy jajko, mąkę a na koniec starte na tarce jabłka oraz daktyle. Całość mieszamy do połączenia składników. Przekładamy do sylikonowej formy na babkę. Pueczemy ok 40 minut (do suchego pstyczka) w temperaturze 180°C. Wyjmujemy z piekarnika i od razu wyjmujemy z formy.
Po wystygnięciu polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Dekorujemy kolorową posypką.