Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, wilgotne, korzenna babka dyniowa z polewą z serka mascarpone i białej czekolady
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4490
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 23
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 57
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4490
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 23
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 57
Składniki
W misce wymieszać suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy, sól,
W osobnej misce zmiksować cukier z jajkami, dodać puree i olej, lekko zmiksować, dołożyć suche składniki i całość zmiksować na wolnych obrotach.
Formę do pieczenia babki wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Wylać ciasto Piec w 180 stopniach przez ok 50 minut ( do suchego patyczka). Ciasto wystudzić.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (w garnku zagrzać wodę, na garnku ustawić metalową miskę z połamaną czekoladą i czekać mieszając delikatnie aż się rozpuści), zmiksować ciepłą czekolade z serkiem mascarpone, wylać na wierzch babki, można posypać jakimiś cukierniczymi ozdobami.