Desery Przepis na:
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
jajka z cukrem ubic, nie przerywajac dodać mąkę z łyżeczką proszku do pieczenia na koniec dodać sok z cytryny,wysmarowac forme do babki tluszczem i przesypac odrobina bulki tartej,wlac ciasto i wstawic do piekarnika nagrzanego na ok 180 stopni,po okolo 40 min powinna byc gotowa (zarumieniona) .Gdy wystygnie mozna polac lukrem wg uznania lub posypać cukrem pudrem,smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

patynalidia 18 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Przepraszam ale komentarz dotyczył innego przepisu tą babkę już robiłam i jest przepyszna0 Kto głosował? | Odpowiedz

JOJO134 18 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
ha,ha a gdzie pisze,ze 4 szklanki ?! prosze uważniej czytac :D0 Kto głosował? | Odpowiedz

patynalidia 18 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Jest to babka parzona znana mi od 15lat a dodając aż 4szkl.cukru jest zapewne bardzo słodka wystarczy tylko 1szkl.0 Kto głosował? | Odpowiedz